Eerste Omnibus

Twee Romans

Arie Jongkind

Eerste Omnibus

paperback/ gebrocheerd: € 19.75: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91872-64-8, 448 blz., October 2014
Formaat: 23.0 (h) x 16.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 420 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Boek 1: Liefde zaait verwarring.

Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van achttien titels, waarvan er nu twee zijn ondergebracht in deze eerste Omnibus. Veel van zijn trouwe fans zullen heel erg blij zijn met deze herziene uitgaven, maar veel nieuwe lezers zullen zeker tot zijn volgelingen gaan behoren na het lezen van deze twee aangrijpende boeken.

Boek 1: Liefde zaait verwarring.
Freek van Borselen is de jaarlijkse vakanties met zijn studievrienden beu. Hij verruilt de weken van dolle feesten, overmatig drankgebruik en geld¬verslindende vrouwen voor een eenzaam avontuur op de fiets. Dit avontuur loopt echter geheel anders dan hij zich voorstelt.
Aangekomen in het dorpje Dolewaard, wordt hij aangezien voor de nieuwe schoolmeester. Geamuseerd door dit misverstand besluit hij zich zo voor te doen. Hij speelt zijn rol vol overgave. Een spel dat niet alleen voor hemzelf, maar ook voor anderen tot bijzondere situaties leidt: Zoals zijn ontmoeting met de beeldschone dominees¬vrouw, de diefstal uit de armenkas van de kerk en zijn omgang met het onkerkelijke wasmeisje.
Wanneer de echte schoolmeester ten tonele verschijnt, is het spel gespeeld¿ Of is er meer¿?

Boek 2: Als de nacht voorbij is
Henk de Bonkema is een knappe, enigszins onzekere man die opgegroeid is in een eenvoudig milieu waar iedereen bereid was elkaar te helpen.
Hij is weer vrijgezel maar toch gaan in korte tijd drie vrouwen een belangrijke rol in zijn leven spelen. Het begint met de hechte vriendschap met zijn knappe en diepgelovige buurvrouw waar hij dag en nacht voor klaar staat. Dan is er ook de beeldschone boerendochter die hem met haar onstuimige hartstocht weet te verleiden. Maar juist dan duikt zijn vroegere hartsvriendinnetje weer op. Ze hebben elkaar nooit kunnen vergeten, maar het standsverschil - zij is de dochter van zijn schatrijke baas - geeft hem nogal wat hoofdbrekens en slapeloze nachten. Na een lange emotionele strijd lijkt de liefde uiteindelijk toch te zegevieren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Tweede Arie Jongkind omnibus

paperback/ gebrocheerd: € 29.75
Arie Jongkind (1939) is al jarenlang een veel gelezen schrijver van Familieromans, zijn oeuvre beslaat inmiddels het illustere getal van ...

Meer boekennieuws op Facebook.