De heer R. Fox

Een fabel over de markt van ziekte en gezondheid. En over corporate crime in de farmaceutische industrie.

R.H. Mulder

De heer R. Fox

paperback/ gebrocheerd: € 9.95 Tijdelijke prijs tot 1-8-2021, daarna € 14.95.

ISBN: 978-90-6523-802-3, geïllustreerd, 124 blz., October 2014
Formaat: 21.4 (h) x 14.4 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

e-Boek (PDF): € 4.99

ISBN: 978-90-6523-822-1, geïllustreerd, 118 blz., September 2015

Een fabel over de markt van ziekte en gezondheid.

Iedereen kent het eeuwenoude verhaal van Reinaert de Vos, schurk der schurken. De heer R. Fox start met een hervertelling van deze fabel in een bijzondere omgeving: de farmaceutische industrie. De vos voelt zich prima thuis in deze tak van sport, die volgens de auteur totaal ‘out of control, criminal & corrupt' is.

Lees en huiver! En bedenk nog even dat het maar een verhaaltje is. In het tweede deel van dit boek volgt een analyse en beschrijving van de wanpraktijken in de farmacie. Hier zal duidelijk worden dat wat lijkt op een fabel, helaas geen fabel blijkt te zijn!

'The pharmaceutical industry is the most lucrative, the most cynical and the least ethical of all the industries. It is like an octopus with tentacles that has infiltrated all the decision-making bodies,world health organizations, governments, parliaments, high administrations in health and hospitals and the medical profession'. PROFESSOR PHILIPPE EVEN, DIRECTEUR VAN NECKER INSTITUTE, PARIJS (in een interview in The Guardian)

In zijn nawoord nuanceert Yvo Smulders, hoogleraar interne geneeskunde, enigszins deze zwartgallige visie op de pillen-industrie: ‘Het afschilderen van de farma-industrie als octopus, die de medisch wereld in een wurggreep houdt en daardoor dood en verderf over ons uitstrooit, dient, los van de waarheidsduiding, misschien wel sowieso een nuttig doel. We zijn nu eenmaal gevoelig voor overdrijving. Met een hamer word je wakkerder dan met een tikje op de schouder’.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.