Het Ringvaartgevoel

Een ontdekkingsreis rond de Haarlemmermeer

Herman Vuijsje

Het Ringvaartgevoel

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-90322-47-2, geïllustreerd, 120 blz., September 2014
Formaat: 23.5 (h) x 15.0 (b) cm. Gewicht: 303 gram.

Uitgever: Jap Sam Books

fotograaf: Marian van de Veen van Rijk

beschrijving

Auteur Herman Vuijsje en fotograaf Marian van de Veen-van Rijk nemen de lezer en wandelaar mee op ontdekkingsreis langs de Ringvaart. In de vorm van een reisverslag beschrijven ze ervaringen en ontmoetingen onderweg, geïllustreerd met veel foto’s.
Langs de Ringvaart zie je alle gezichten van de Haarlemmermeer, en dat zijn er heel veel: van dorps aandoend gescharrel in vergeten buurtschapjes tot de ultieme dynamiek van Schiphol. Als grotestadsbewoners voelen de schrijvers zich ver van huis op hun wandeltocht. Alle tijd om zich af te vragen: wat kan de Ringvaart ons vertellen over de manier waarop wij met de ruimte omspringen? En met elkaar?

Herman Vuijsje is socioloog en journalist met een bijzondere belangstelling voor veranderingen op ruimtelijk en sociaal-cultureel gebied. Marian van de Veen-van Rijk is fotograaf en specialiseerde zich in portret- en landschapsfotografie.

Als team publiceerden zij verschillende boeken waarin zij al wandelend een beeld geven van veranderingen in het landschap en de gevolgen daarvan voor bewoners. De Ringvaart van de Haarlemmermeer vormt in dit opzicht wel een heel bijzondere uitdaging.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.