De Vliegenval

Over het opgaan in een passie, over de ziel van de verzamelaar en over het geluk van het leven met de natuur

Fredrik Sjöberg

De Vliegenval

gebonden: € 15.00

ISBN: 978-90-6100-690-9, 238 blz., September 2014 UITVERKOCHT!

vertaald door: Dr. Geri de Boer

beschrijving

‘Als je de insectenwereld gaat bestuderen moet je voorbereid zijn op van alles, ook in jezelf,’ schrijft Sjöberg.
De vliegenval is een betoverende en eigenzinnige rechtvaardiging van verdieping, traagheid en het recht om een omweg te nemen in een tijd van effectiviteit en doelgerichtheid. Dit boek breekt met de gebruikelijke genreverwachtingen: het is een geraffineerde mengeling van biografie, autobiografie, roman, essay, natuurbeschrijving en reisverhaal in een nieuwe, originele vorm.
Oppervlakkig gezien gaat zijn scherpzinnige boek over vliegen, en over het verzamelen en bestuderen daarvan. Maar deze beschouwingen vormen de basis voor een zeer persoonlijk betoog over zelfkennis, over waarachtig leven, over hartstocht, verlangens en zwakheden. Het gaat over ambities en de kunst om zich, in deze tijd van duizenden mogelijkheden, te beperken.
Het boek is geestig en onderhoudend, en geschreven met een luchthartigheid die een mooi tegenwicht vormt tegen de ernst van de onderliggende vraagstukken. Een heerlijk boek, waar je halsoverkop verliefd op wordt.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie‘Sjöbergs fraaie gedachten over leven en dood, natuur, kunst en liefde vergeet... lees de hele tekstrecensie citaat‘De vliegenval is echt alles wat de uitgever zo zelfgenoegzaam op de achterkant... lees de hele tekstrecensie citaat‘Een elegant en geestig eerbetoon aan de kunst van het “nerd zijn” en dat leuk... lees de hele tekstrecensie citaat'Een onwaarschijnlijk meesterwerk … elegant, poëtisch, overrompelend en – jawel!... lees de hele tekstFredrik SjöbergFredrik Sjöberg (1958) is bioloog. Hij is in Zweden een bekend vliegenonderzoeker... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.