Shambhala

De weg van de krijger

Chögyam Trungpa

Shambhala

paperback/ gebrocheerd: € 19.00

ISBN: 978-90-215-3610-1, geïllustreerd, 176 blz., August 2003
Gewicht: 290 gram.

vertaald door: Sjaak Kreffer

trefwoorden: Shambala-meditatie, Boeddhisme

beschrijving

Ondanks al onze problemen en onze verwarring, ondanks al onze emotionele en psychologische ups en downs, is er iets fundamenteel goeds aan ons bestaan als mensen. Het is belangrijk om deze basis van goedheid in ons leven te ontdekken om onze functie ten behoeve van de wereld te kunnen inzetten in voor- en tegenspoed.

De Shambhala-leringen komen voort uit een oude krijgerstraditie. Krijgerschap is in deze context de traditie van menselijke moed, en dat is in essentie dat we niet bang zijn voor wie we zijn, voor onszelf. Angst voor onszelf en voor de wereld, die ons schijnbaar bedriegt, maakt ons egoïstisch. Vanuit het krijgerschap kunnen we, oog in oog met onze persoonlijke dilemma’s en de grote problemen van de wereld, zowel heldhaftig als vriendelijk zijn.

De Shambhala-visie wijst in de richting van een gelukkig en verlicht bestaan, waarin we ons afvragen hoe we de ander en de wereld kunnen helpen en we juist daarin onze bestemming vinden.Chögyam Trungpa was een meditatiemeester, geleerde en kunstenaar. Geboren in Tibet, woonde hij lange tijd in Engeland, de Verenigde Staten en tenslotte in Canada. Hij is de stichter van Naropa University in Boulder, Colarodo, en van Shambhala Training. Zijn meest bekende boeken zijn Mythe van vrijheid en Spititueel materialisme doorsnijden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.