De woede-lijst

Sidi Moha Habib

De woede-lijst

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 978-90-8954-674-6, geïllustreerd, 91 blz., August 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: Marokko, mishandeling, le Progrès, angst, kwetsbaarheid

beschrijving

Ik zei tegen moeder dat ik even op bed ging rusten. Dit rusten heeft de hele nacht en een groot deel van de volgende dag in beslag genomen. Op de derde dag liet moeder een taxi komen en bracht me naar het ziekenhuis.
“Hij moet hier een aantal dagen blijven, hij moet speciaal voedsel en wat medicijnen voor zijn maag krijgen, anders gaat het mis”, informeerde de dokter moeder.
Met een gevoelige maag, een erfenis van de speciale sessies en de voortdurende angst, moest ik, misschien voor altijd, rekening houden.

In dit boek beschrijft Sidi Moha Habib de gevolgen van mishandeling door een leraar, ‘de kinderbeul’ genoemd, in een sfeer van terreur en angst. Het verhaal speelt in Marokko, nadat het land in 1956 zelfstandig werd en loskwam van Frankrijk. In die tijd woei de geest van de vooruitgang, ‘le Progrès’ genaamd, over het land. In die tijd van opbouw moest een generatie gecreëerd worden om deze vooruitgang waar te maken en waren ‘corrigerende tikken’ aan de orde van de dag. Dit boek laat zien hoe dat kon ontaarden in verslaving en lust in het mishandelen zelf en wat voor gevolgen dat had voor een kwetsbaar en talentvol kind.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.