De jongens van het Glaspaleis

bijzondere roman over een bijzonder gezin in een bijzondere plaats in een bijzondere tijd!

Jos Bours

De jongens van het Glaspaleis

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 978-94-91561-30-6, geïllustreerd, 208 blz., August 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 318 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

Familieroman in klein Limburgs dorp

Uit het nest gevallen?
Opgejaagd door een ekster?
Verblind en onervaren tegen de ruit aangevlogen?
Een geheimzinnige ziekte dan?
Uitgestoten door de familie?
(fragment)

Een Limburgs dorpje aan het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw. Jote, Nate en Miele zijn drie broers die op jonge leeftijd hun ouders verliezen. Hun moeder raakt overspannen na hun vaders dood, die was verkoper in het beroemde Glaspaleis in Heerlen. Ze worden verdeeld over de rest van de familie en groeien op in een klein dorp in het zuiden van Limburg. Daar moeten ze hun weg vinden tussen merkwaardige, soms aardige, soms boosaardige, maar immer onberekenbare volwassenen met hun codes en taboes. Langzaam maar zeker vinden ze een weg terug naar de verbondenheid van vroeger en dan laten elkaar niet meer uit het oog.

Wat begint als een realistisch, maar humorvol verteld verhaal ontwikkelt zich tot een innerlijke zwerftocht vol magische elementen. Met op de achtergrond de snel veranderende omgeving van de Limburgse mijnstreek tot in de jaren ’60.

Jos Bours (Schinnen,1946) studeerde Nederlands in Nijmegen en Dramaturgie in Utrecht. In die stad richtte hij samen met zijn partner Marlies Hautvast de eerste communitytheatergroep in Nederland op. Hij schreef in totaal 70 toneelstukken die 2500 maal werden opgevoerd, in de meeste gevallen door bewoners van Utrechtse volkswijken. Daarnaast publiceerde hij boeken over uiteenlopende onderwerpen. De jongens van het Glaspaleis is zijn romandebuut.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.