Het Juwelenschip

Een gids tot het besef van pure en totale aanwezigheid, het universeel scheppende principe.

Longchenpa

Het Juwelenschip

paperback/ gebrocheerd: € 19.00

ISBN: 978-90-215-8081-4, geïllustreerd, 128 blz., August 2004
Gewicht: 157 gram.

inleiding: Hans Korteweg

trefwoorden: Dzogchen, De directe weg, Boeddhisme

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Longchenpa(1308 – 1363) is een van de belangrijkste Tibetaanse leraren binnen de boeddhistische Nyingma traditie. Maar ook daarbuiten, zowel in boeddhistische als in niet-boeddhistische kringen, werd en wordt hij geroemd om zijn diepe inzichten. In ‘Het Juwelenschip’ geeft Longchenpa zijn commentaar op een vroegere Tibetaanse tekst. Zowel de oorspronkelijke tekst als het commentaar zijn zo eenvoudig en helder dat zij direct toegang geven tot de stralende eenheid van alles wat is. Daarbij is het ook, juist door de eenvoud, een confronterende tekst, die de eventuele ingewikkeldheden van de lezer zichtbaar maakt. Het is een meditatietekst die de werkelijkheid doet herkennen en tegelijkertijd het doodstaren op het oneigenlijke aan het licht brengt.

Longchenpa toont de lezer in ‘Het Juwelenschip’ de essentie van zijn leer, die duidelijk wortelt in het boeddhisme van zijn tijd, maar tegelijkertijd elke religie en ieder tijdvak overstijgt. ‘Het Juwelenschip’ is een tijdloos boek en kan daarom zeker ook in deze tijd dienen als een heldere en fijnzinnige gids voor de spirituele zoeker.

Dit boek is vertaald door een groep van negen mensen onder leiding van Hans Korteweg. Vijf jaar lang werkten zij met grote zorgvuldigheid aan deze vertaling. Hans Korteweg schreef de inleiding. Een deel van het boek bestaat uit commentaren van leden van de vertaalgroep. Hierin geven zij in eigentijdse bewoordingen een aanvullende verklaring op de van oorsprong Tibetaanse teksten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het juwelenschip

paperback/ gebrocheerd: € 19.00
Het Juwelenschip, een gids tot het besef van pure en totale aanwezigheid, het universeel scheppende principe. Met een inleiding van Hans ...

Meer boekennieuws op Facebook.