DE BIG BANG van de popmuziek

Marc Stakenburg

DE BIG BANG van de popmuziek

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-90-28154-4, geïllustreerd, 204 blz., August 2014 UITVERKOCHT!

e-Boek (PDF): € 9.95

ISBN: 978-90-6523-180-2, geïllustreerd, 210 blz., May 2015

trefwoorden: New Orleans, Deltablues, The Riverside Hotel, Stax Records, blues, pop, jazz, muziek

beschrijving

Waarom werden de enkels gebroken van countrylegende Hank Williams toen hij in zijn kist werd gelegd? Hoe komt dat kogelgat in de buitenmuur van Elvis’Graceland? En bestaat dat kruispunt waar Robert Johnson om middernacht een ontmoeting met de duivel had echt?

Vanuit verrassende invalshoeken en met gevoel voor detail beschrijft oud-radiopresentator Marc Stakenburg – Leidsekade Live, Het theater van het Sentiment – de geschiedenis van de popmuziek. Hij bezoekt een twintigtal essentiële plekken in het diepe zuiden van Amerika, waar het allemaal begon. Van de drums van de slaven naar de jazz, van de spirituals naar de gospels en de soul, van de blues naar de rock-’n-roll. Waar haalden muzikanten als Keith Richards en Eric Clapton hun inspiratie vandaan?

Sinds 1981 bezoekt auteur Marc Stakenburg veelvuldig de Verenigde Staten, waarbij de Mississippi Delta zijn bijzondere belangstelling heeft. ‘De big bang van de popmuziek’ is zijn persoonlijke relaas van een historische reis naar de oorsprong van de populaire muziek, met als ankerplaatsen Memphis en New Orleans.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.