Terug naar de bron

Lu See Lee

Terug naar de bron

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-90-8759-450-3, geïllustreerd, 192 blz., June 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

trefwoorden: Lu See Lee China Indonesie Nederland

Terug naar de Bron

Lu See LEE is geboren in Bandung, Indonesië. Zij groeide binnenshuis op met verschillende talen en culturen. Buitenshuis bevond het land zich in transitieperiode, na drieënhalve eeuw Nederlandse kolonie. In deze turbulente periode werd de positie van de Chinezen in Indonesië onstabiel. Politieke onlusten volgden elkaar op zodat zij, na de middelbare school, naar Nederland werd gezonden voor verdere studie. Eind 1966 kwam ze in Nederland aan en werd opgevangen door haar tweede ouders. Na haar studie besloot zij om zich in Nederland te vestigen.
Toen Lu See zich in 2005 bij de Burgerlijke Stand aanmeldde voor haar voorgenomen huwelijk, kreeg zij te horen dat zij op Nederlands grondgebied was geboren en niet in Indonesië. Door deze verwarring besloot zij in de geschiedenis te duiken om achter de waarheid te komen.
Na het overlijden van haar echtgenoot in 2009, schreef zij haar eerste boek over rouw, verlies en herstel. Tijdens het schrijven werd er een andere bron geraakt, die van haar familiegeschiedenis.

In dit boek Terug naar de bron beschrijft Lu See Lee de reis terug naar haar wortels met de geschiedenis als achtergrond. Al schrijvend en de geschiedenis herlezend kreeg zij antwoord op waar haar geboortegrond ligt. Tegelijkertijd verkreeg ze meer inzicht in het constante spagaatgevoel dat als een rode draad door haar leven loopt.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.