SPELEN MET GEDICHTEN - DEEL 2

Gedichten voor kinderen van 10 - 14 jaar, met vragen en opdrachten

Pierre Eggels

SPELEN MET GEDICHTEN - DEEL 2

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-8840-099-5, geïllustreerd, 96 blz., June 2014
Gewicht: 216 gram.

illustrator: Imke Meeusen

trefwoorden: kindergedichten, poezie, onderwijs, creativiteit, basisonderwijs, brugklas

beschrijving

Deze bundel bevat een selectie uit het grote aanbod van prachtige kindergedichten van bekende en minder bekende Nederlandse en Belgische dichters. Het is de voortzetting van de eerste bundel 'Spelen met gedichten' voor kinderen van 6 – 10 jaar die in 2013 verscheen.

Waarom is het waardevol gedichten met kinderen te behandelen? Vanwege het verrassende gebruik van taal en de vaak verbazende, grappige of filosofische inhoud. Met name dichters weten bijzonder creatief om te gaan met taal. Dit kan kinderen inspireren tot eigen taalcreativiteit.

In 'Spelen met gedichten deel 2' is er werk te vinden van onder anderen Remco Campert, Hans Andreus, Edward van de Vendel, Willem Wilmink, Hans Dorrestijn, Toon Hermans, Rudy Kousbroek, Bies van Ede en Johanna Kruit. Allerlei onderwerpen komen aan bod: de mysterieuze blauwbilgorgel doet zijn intrede, we komen erachter wanneer mannen mogen huilen en vragen ons af wat er gebeurd zou zijn als oma opa nooit ontmoet had. Er zijn humoristische en serieuze gedichten, en sommige zetten aan tot nadenken. Er zijn er op rijm en zonder rijm, oude en nieuwe, korte en langere.

Het boek is verdeeld in vier categorieën: gedichten voor kinderen vanaf 10 jaar, gedichten voor kinderen vanaf 11 jaar, gedichten voor kinderen vanaf 12 jaar en zelf gedichten maken. De gedichten zijn dan ook geschikt om te gebruiken in groep 7 en 8 van de basisschool en in de brugklas tijdens de lessen Nederlands. Met vragen en creatieve opdrachten bij elk gedicht.

Pierre Eggels studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschap aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij volgde de opleiding voor docent drama aan de Fontys Hogeschool te Eindehoven en is leraar Nederlands, CKV en drama. Hij is auteur van de succesvolle dramamethode 'Doe gewoon alsof!' en het 'Schrijfselboek'.
Het boek is geïllustreerd met fantasievolle tekeningen door Imke Meeusen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.