Crisis? Welke crisis?

De 50 beste EU-columns van Prof. René Tissen

Prof. Dr. René Tissen

Crisis? Welke crisis?

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6523-972-3, 188 blz., August 2014
Formaat: 13.5 (h) x 20.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 265 gram.

e-Boek (PDF): € 6.95

ISBN: 978-90-6523-962-4, 188 blz., August 2014

trefwoorden: EU, Europa, euro, crisis,politici, bankencrisis

Crisis? Welke Crisis?

Europa in 50 columns. Waar gaat het over? Uiteraard over de financiële crisis die Europa sinds 2008 in zijn greep heeft. Is die crisis voorbij of is er een nieuwe aanstaande? Maar het gaat ook over alle andere crises die Europa inmiddels heeft getroffen.

Zal de Euro het boeltje bij elkaar weten te houden, of zal de zaak alsnog uit elkaar vallen? En wat moeten we denken van de Europese politiek na de verkiezingen van mei 2014? Een puinhoop van haantjes en kakelende kippen. Of een goed lopende democratie. De economie van Europa schommelt al jaren rond het vriespunt. De armoede in Europa is enorm, evenals de werkloosheid. Overal broeit sociale onrust. Niet alleen in de zwaarst getroffen landen. In wat voor crisis verkeren we eigenlijk? Dat is overduidelijk. We zitten in een morele crisis. Wat goed is voor de een, is kwaad voor de ander. Wat een enkeling vrij maakt (veel geld), maakt anderen tot schuldenslaaf. Mag dat?

In het ‘andere systeem’ is sprake van een religieuze crisis. Wij hebben in ‘ons systeem’ onze aloude idealen van kennis en beschaving losgelaten en drijven nu rond in het drijfzand van morele woede en ongeloof over geld, bezit en schuld. Gaat Europa het redden? Er is ‘crowdthinking’ nodig.

Prof. Dr. René Tissen (1955) is als hoogleraar bedrijfskunde verbonden aan Universiteit Nyenrode en vanaf 2008 crisis columnist van RTLZ.

Meer teksten en voorbeelden:

Uit het voorwoord van Edin Mujagic"Het beste besluit van de redactie van RTLZ sinds de oprichting. Dat is in... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.