Handboek voor Wereldburgers

Leef je leven in vrijheid - Stap uit het systeem

Esther Jacobs

Handboek voor Wereldburgers

e-Boek (PDF): € 9.95

ISBN: 978-90-6523-442-1, geïllustreerd, 336 blz., September 2014

trefwoorden: overheid, paspoort, wereldreis, wereldburger, systeem, grensverleggend, emigreren, reizen

Handboek voor wereldburgers

(let op dit is het e-boek PDF van de 1e druk, de 3e druk is inmiddels leverbaar op deze site via ISBN 9789065239716)

Leef je leven in vrijheid. Laat je niet begrenzen door het systeem.

The world is our playground. Deze tijd biedt onbegrensde mogelijkheden. We kunnen wonen en werken op de mooiste plekken van de wereld. Helaas een wereld met oude regels, wetten en systemen. Hoe vind je hierin je eigen weg?

“U bent een pionier, waar onze huidige regelgeving nog niet op is afgestemd…” Gemeente Amstelveen

‘No excuses lady’ Esther Jacobs heeft heel wat barrières moeten overwinnen voordat ze haar ideale wereldburger levensstijl vond. Zo werd ze uitgeschreven uit haar eigen koophuis en ‘ontslagen’ uit Nederland omdat ze volgens de wet te veel reist… Gelukkig kunnen wij leren van haar ervaringen.

“Esther’s verhaal is zowel bizar als inspirerend” Arre Zuurmond, Ombudsman Amsterdam

Ook jij kunt leven en genieten in vrijheid; of je nu jong of oud bent, arm of rijk. De kunst is om verder te kijken dan gebruikelijk is en je niet te laten beperken door allerlei regeltjes en aannames. In dit avontuurlijke leesboek beleef je Esther’s worstelingen met het systeem; een Kafkaëske ervaring. Ook vind je praktische tips over lifestyle, werk, belastingen en verzekeringen. Tussendoor delen andere wereldburgers, digital nomads en vrije denkers, waaronder Jacob Gelt Dekker, hun ervaringen.

“Jacobs is een inspirerend boegbeeld van de nieuwe werkrevolutie. In dit boek pleit ze overtuigend voor een lichter en avontuurlijker leven.” Opzij

Esther Jacobs (1970) is Nederland’s eerste en meest bekende digitale nomade. Als spreker (meer dan 1000 keynotes) en schrijver (24 boeken) bezocht ze meer dan 100 landen. Reizen zit in haar bloed: ze was de afgelopen tien jaar nooit langer dan zes weken op één plek.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat“Deze tijd heeft behoefte aan mensen die uit het gangbare durven stappen, grenzen... lees de hele tekstopmerkingen van de auteur"Als ik een parkeerboete krijg, weten de autoriteiten niet waar ze die heen... lees de hele tekstover de schrijver(s)"U bent een pionier, waar onze huidige regelgeving nog niet op is afgestemd..."... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.