Natuurpassie

Greta Pauw

Natuurpassie

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 978-90-8954-620-3, 240 blz., April 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: natuur, school, lerares, levenswetten, natuurwetten, platteland, conflict

beschrijving

Eén vrouw, twee gezinnen, een school en een afgelegen ark in de natuur. Een boeiende combinatie. Over natuurwetten en levenswetten. Voor iedereen die houdt van de natuur.

Buiten vliegt een zwerm vogels. Iedere vogel gaat binnen deze groep zijn eigen weg. Eén vogel wijkt iets af. Ze volgt de vlucht nauwlettend. Ze ziet de groep als één geheel afbuigen en van richting veranderen. Iedere vogel onderwerpt zich aan het geheel, behalve één vogel, die nu te ver is afgedwaald van de anderen en de zwerm verlaat.
Het bloed stijgt naar haar hoofd. Aanpassen blijft in haar hoofd hameren. Nieuwkomers moeten zich aanpassen.

Wanneer Marleen, een biologielerares, op het platteland gaat wonen, wordt ze geconfronteerd met twee gezinnen; boer John, die getrouwd is met de spirituele Elisabeth en broer Mark met zijn mooie vrouw Claire. Bij beide gezinnen voelt ze zich ongemakkelijk.

Ze kijken de kudde na en zien dat de jonge bul weer geaccepteerd wordt. Hij mag er weer rustig tussenin, samen met de alfakoe.
Marleen denkt aan het schoolbestuur, dat top-down regeert ...

De liefde voor de natuur en dieren zijn haar belangrijkste drijfveer om les te geven. Maar haar ideeën vallen niet goed op school en ook de kinderen zijn zeer mondig. Wat gaat ze van de natuur leren over de orde der dingen en over haarzelf?

De roman is ingenieus gecomponeerd, met een reeks heel verrassende wendingen: spannend! Zo laat Greta ons op een creatieve manier haar rijke wereld zien en meebeleven: een en al ontwikkeling.
Dr. Jan Diek van Mansvelt
Voormalig bijzonder hoogleraar Alternatieve Landbouw

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.