Vrouwen bestempeld

Ellen Brouwers

Vrouwen bestempeld

gebonden: € 39.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-74020-29-9, geïllustreerd, 168 blz., April 2014 UITVERKOCHT!

bestempeld zijn als, bestempeld worden als

Wat begon als een onderzoek naar alternatieve stempelmogelijkheden, heeft uiteindelijk geleid tot dit boek over tien bekende en minder bekende vrouwen uit de geschiedenis. Door me met hen te identificeren
kwamen beelden tot stand in de vorm van collages aangevuld met gedichten.

Dat dit zoveel bij me losmaakte was een totale verrassing. Naast meer opgedane kennis over de positie van vrouwen in de loop van de geschiedenis, verschafte het me ook meer inzicht in mezelf.
Het boek beschrijft in duidelijke en openhartige taal mijn bevindingen tijdens het creatieve proces en openbaart een schat aan methodieken ‘hoe tot vormgeving te komen’.
Een aantal technieken wordt achterin stap voor stap uitgelegd. Aangevuld met het prachtige fotowerk van Marella Smits-Steenvoorden is dit boek een feest van inspiratie voor iedereen die ook zelf op een creatieve ontdekkingsreis wil gaan.

Over de titel Vrouwen Bestempeld:
Deze vrouwen zijn vergeten, ondergewaardeerd, verguisd of hun bestaan wordt gewoonweg ontkend en ondergedompeld in legendes. Zij drukten destijds een stempel op de gebeurtenissen en zijn daardoor een blijvende inspiratiebron voor velen.
De stempels als uitgangsmateriaal leidde al snel naar deze titel: bestempeld zijn als, bestempeld worden als.

Ellen Brouwers

Meer info: https://www.hetmaagdenkabinet.nl/vrouwen-bestempeld-boek/

Meer teksten en voorbeelden:

boek als een bonbonnetje...Prachtig uitgevoerd! Echt een boek als een bonbonnetje... Om langzaam van te... lees de hele tekstvele symboliek, prachtige gedichten, ontroerende..Wat heb ik genoten van dit mooie boek: de vele symboliek, de informatie, de... lees de hele tekstgeweldig boekHet is een geweldig boek geworden... echt een momentje voor mezelf als ik er... lees de hele tekstBoek ook voor mannen interessant.Ook een boek voor mannen! Het geeft een kijkje in de gedachtewereld, dualiteit... lees de hele tekstZoiets moois lange tijd niet meer in handen gehadZoiets moois heb ik lange tijd niet meer in handen gehad als dit prachtige... lees de hele tekstDivers en origineel...Beeldend kunstenaar Ellen Brouwers maakt kunstwerken waarin verschillende materialen... lees de hele tekst

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Spread uit het hoofdstuk Heloise, dit is NIET de cover
klik voor vergroting
Spread uit het hoofdstuk Johanna
klik voor vergroting
Spread uit het hoofdstuk Eleonora
klik voor vergroting
Spread uit het hoofdstuk Heloise
klik voor vergroting
Inhoud/proloog
klik voor vergroting
Spread uit het hoofdstuk Jeanne
klik voor vergroting
Spread uit het hoofdstuk Jeanne
klik voor vergroting
Spread uit het hoofdstuk technieken
klik voor vergroting
Spread uit proloog
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.