Pjotr

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91638-02-2, geïllustreerd, 176 blz., March 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 317 gram.

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Pjotrs moeder is al lang dood. Hij en zijn vader zijn de beste vrienden. Dan moet Pjotrs vader naar de gevangenis. Waarom? In woede heeft hij een man neergeslagen die Pjotr aanviel. Nu wordt hij naar Siberië gestuurd. Pjotr gaat hem achterna, een barre tocht te voet dwars door Rusland, een reis die langer duurt dan hij had verwacht. Maar hij geeft de moed niet op, want hij twijfelt er niet aan dat hij zijn vader zal vinden.

Jan Terlouw was lid van de Tweede Kamer voor D'66, werd in 1981 minister van Economische Zaken en was acht jaar lang Commissaris van de Koningin in Gelderland. Bij Lemniscaat publiceerde hij elf boeken voor kinderen, die een grote populariteit genieten.
Zowel voor 'Koning van Katoren' als 'Oorlogswinter' ontving hij een Gouden Griffel. 'De Kunstrijder' werd bekroond met de prijs van de Nederlandse Kinderjury en 'Eigenrechter' werd genomineerd door de Jonge Jury.

Dit boek is gedrukt in lettertype dyslexie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Pjotr

gebonden: € 16.99
Rusland, rond het jaar 1900. Als de vader van Pjotr naar Siberië wordt gestuurd omdat hij een man heeft neergeslagen die zijn zoon aanviel, ...

Pjotr

gebonden: € 16.99
Pjotr woont sinds de dood van zijn moeder alleen met zijn vader Sergei, ze zijn beste vrienden. Maar dan slaat zijn vader een man neer ...

Meer boekennieuws op Facebook.