Mijn Dikke-Ik

Erica Gasseling

Mijn Dikke-Ik

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91918-04-9, geïllustreerd, 236 blz., March 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Uitgeverij Quist

trefwoorden: Dikke-ik, eye-model, ontwikkelingsgericht veranderen

beschrijving

De verhalen in Mijn Dikke – Ik gaan over mensen die onbewust gevangenzitten in hun eigen handelingspatroon. Erica Gasseling noemt dat de ‘Dikke – Ik’. De Dikke – Ik die manipuleert, zuigt, energie vreet en mensen gijzelt in een handelingspatroon dat altijd zo goed werkte en dán plotseling niet meer. Het kan ieder van ons overkomen, of het is ons al overkomen zonder dat we dat weten.
De auteur biedt een oplossing met haar praktijktheorie en methode voor ontwikkelingsgericht veranderen. Rode draad daarin is het ver- zet en de strijd rond afhankelijkheid en onafhankelijkheid. En in het bijzonder de emotionele afhankelijkheid en de onbewuste betekenisverlening aan de eigen perceptie.
Doelgroepen: coaches, onderwijzers, HR managers en communicatieadviseurs. Daarnaast voor professionals als (medisch) specialisten en juristen die vanuit een sterke inhoudelijkheid hun rationele brein laten werken, hun emoties toedekken en te weinig naar hun innerlijke stem luisteren.
‘Een welkome versterking van een groeiende stroom van aandacht voor complexere vormen van omgang met onszelf en met anderen.’ – Harry Kunneman, hoogleraar sociale en politieke theorie aan de Universiteit voor Humanistiek.

Erica Gasseling (1958) is een zelfstandig gevestigd coach, assessor en facilitator die met twee benen in de praktijk staat en werkt. Vanuit haar bureau GAC Assessment & Coaching verzorgt ze begeleiding aan individuen, teams, training en advies.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.