De kinderen van Kapitein Grant - Australië

deel 2

Jules Verne

De kinderen van Kapitein Grant - Australië

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 978-94-91872-34-1, geïllustreerd, 220 blz., March 2014
Formaat: 22.5 (h) x 16.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

trefwoorden: Australië, Indische Oceaan, Grote Oceaan, Tasmanië, Kangoeroes, Walibi's, Gombomen, Piraten, Gedeporteerde misdadigers

Het spannende vervolg op deel 1

Jules Verne heeft heel veel geschreven, op een manier die vanaf de eerste pagina van zijn verhalen, tot op de laatste boeit. Naast de spanning die hij in zijn boeken weet op te bouwen, ontkomt de lezer niet aan een overdaad aan kennis over de landen, oceanen en volken die hij beschrijft. Ook al kunnen wij, 21ste–eeuwers, al veel meer weten dan deze mijnheer, die in een heel andere tijd leefde, nog steeds kunnen we van hem leren.
Na de zeer bekende boeken die hij schreef, zoals ‘20.000 mijlen onder zee (oostelijk- en westelijk halfrond)*’ en ‘De reis om de wereld in tachtig dagen*’, heeft hij ons verblijd met de serie verhalen over de kinderen van kapitein Grant, van welke nu het tweede deel voor u ligt.

Deze uitgever, die ruim na zijn zestigste fan werd van de boeken van Jules Verne, beleeft nu pas het kindzijn op een manier die hem doet vergeten, dat veel van de reizen die Verne beschrijft, door hem niet meer gemaakt kunnen worden, ook al had hij de middelen ervoor. Het lichaam wil niet meer.
Maar, de geest wordt blij van alles wat in de verbeelding meegemaakt kan worden. Een beetje laat, maar ‘Dankjewel, meneer Verne!’

* Deze boeken zijn ook heruitgegeven bij Calbona.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.