Ontsnapt aan de galg - De Bende van de Bokkenrijders

Ton van Reen

Ontsnapt aan de galg - De Bende van de Bokkenrijders

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91638-37-4, 218 blz., March 2014
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

beschrijving

In de tweede helft van de achttiende eeuw gaat de bevolking van het zuiden van Limburg gebukt onder armoede en honger. Een groep mensen, die de Bokkenrijders worden genoemd, vecht tegen onrecht. Ze stelen van de rijken en geven hun buit aan de armen. De boerenzoon Mathijs Stevens treedt eerst als stalknecht en later als leerling in dienst bij chirurgijn Joseph Kirchhoffs. Wat Mathijs niet weet is dat de dokter in het geheim sympathiseert met de Bokkenrijders. Geleidelijk aan raakt de jongen betrokken bij de gevreesde bende.

Dit boek is het eerste deel van vier boeken die samen de serie ‘De bende van de Bokkenrijders’ vormen. De delen ‘Ontsnapt aan de galg’, ‘Vurige ruiters’, ‘De gesel van het zwarte goud’ en ’Het loon van de duivel’ zijn onafhankelijk van elkaar te lezen.
Deze boeken zijn in 1994 verfilmd tot de televisieserie ‘De Legende van de Bokkenrijders’.

Ton van Reen (Waalwijk, 1941) is een markant schrijver: eigenzinnig, bevlogen, betrokken en veelzijdig. Voordat hij zich in 1985 volledig op het schrijven stortte, heeft hij van alle kanten van het leven geproefd. Hij was werkstudent, maatschappelijk werker en uitgever.
Maar ook in zijn schrijven laat van Reen zich niet in een hokje duwen: hij schrijft literatuur voor volwassenen, jeugdboeken, hoorspelen en geschiedkundig en journalistiek werk.
Ontsnapt aan de galg door Ton van Reen is gedrukt in lettertype dyslexie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.