Kun je internetten in de hemel?

Hoe kinderen en jongeren uit verschillende culturen denken over leven en dood

Ineke Wienese

Kun je internetten in de hemel?

paperback/ gebrocheerd: € 23.25: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-77024-42-3, geïllustreerd, 224 blz., March 2014
Formaat: 24.0 (h) x 1.3 (b) x 17.0 (d) cm. Gewicht: 646 gram.

trefwoorden: rouwverwerking jongeren, multicultureel, religie, scholen

Verschillende culturen aan het woord

Voor het eerst komen er kinderen en jongeren aan het woord van wie de ouders en grootouders uit andere landen komen dan Nederland.

In 'Kun je internetten in de hemel?' vertellen kinderen en jongeren uit verschillende culturen en religies welke gedachten, gevoelens en beelden zij hebben over de dood en wat er na de dood gebeurt. Ook vertellen ze hun verliesverhaal, wat hen steunt en troost geeft bij verlies en wat ouders, familie en school kunnen doen om te steunen. Ze hebben vragen over de dood en willen weten hoe anderen daarmee omgaan. Tot slot geven ze aan wat voor hen in het leven belangrijk is.
Om het onderwerp leven en dood bespreekbaar te maken, is in de bovenbouw van vijf basisscholen – openbaar, christelijk, katholiek, islamitisch en hindoestaans – over het thema leven en dood een les gegeven waarin kinderen tekeningen, gedichten en verhalen hebben gemaakt. Ook zijn met kinderen van deze scholen en met jongeren uit het voortgezet onderwijs over leven en dood interviews gehouden die een aanvulling vormen op de lessen. De verhalen van de kinderen en de jongeren zijn afgewisseld met voorbeeldverhalen, weetjes, interviews, tekeningen, tips en achtergrondinformatie.
Voor scholen is er tot slot een speciaal hoofdstuk met praktijkervaringen en tips.

'Kun je internetten in de hemel?' is geschreven voor en door kinderen en jongeren. Maar de uitgave is ook bedoeld voor ouders, familieleden, vrienden, leerkrachten, docenten en hulpverleners.
Het boek geeft veel praktische informatie en is daardoor van belang voor beroepsopleidingen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.