De mens

dienen in vergeestelijking

Louis-Claude de Saint-Martin

De mens

paperback/ gebrocheerd: € 60.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-000-3, 343 blz., January 2014
Formaat: 24.0 (h) x 16.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 696 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

vertaald door: J.P.C.G. van der Meulen

trefwoorden: Louis-Claude de Saint-Martin martinisme filosofie Jacob Boehme, mystiek, theologie

Louis-Claude de Saint-Martin over Jacob Boehme

Dit boek is het laatste boek dat Louis-Claude de Saint-Martin geschreven heeft. Het bevat zijn eigen doctrine, maar daarnaast veel uitleg over de grote Teutoonse filosoof, Jacob Boehme.
Jacob Boehme (1575-1624) was de meester schoenmaker uit het Duitse Görlitz aan de Neisse die ook Duits mysticus en theoloog was, maar van wie de vele werken (waaronder Aurora het bekendst is) moeilijk toegankelijk zijn.

Louis-Claude de Saint-Martin (1743-1803) kwam met het denken van Boehme via leerlingen en vrienden in aanraking, toen hij in Straatsburg verbleef. Hij was dermate onder de indruk van deze filosoof dat hij Duits heeft geleerd om Boehme in zijn eigen taal te kunnen lezen en in het Frans te kunnen vertalen. En dat heeft hij uiteindelijk ook gedaan.
Dit laatste boek van Louis-Claude de Saint-Martin geeft veelal een toelichting op de moeilijk toegankelijke filosofie van Jacob Boehme, die echter gedeeld wordt door Louis-Claude de Saint-Martin. Niet voor niets noemde Saint-Martin Boehme zijn tweede leermeester, na Pasqually als zijn eerste leermeester.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.