Beschadigd

Abel de Jong

Beschadigd

e-Boek (ePub): € 9.95

ISBN: 978-94-91472-46-6, geïllustreerd, December 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Booklight

beschrijving

Esther van Gelderen is vierentwintig als ze met haar ouders onderduikt op een boerderij in Drenthe. Haar ouders worden gepakt en Esther, die alleen achterblijft, is een prooi van de geestelijk gehandicapte boerenzoon. Zij wordt zijn gevangene, maar Esther weet te ontsnappen.

Na de bevrijding probeert ze haar leven weer op te pakken, samen met haar verloofde Max. Broodmager en verwilderd kwam hij terug uit het concentratiekamp. Ze trouwen, maar het huwelijk houdt niet stand. Ondanks haar succesvolle baan als lerares Grieks en Latijn op het gymnasium, loopt ze privé zodanig vast dat ze een eind aan haar leven wil maken. De poging mislukt en ze raakt verlamd. Vijf depressieve jaren volgen. Maar Esther hervindt zich en maakt een nieuwe, veelbelovende start, totdat het lot opnieuw toeslaat…

In deze aangrijpende roman schildert de schrijver het verbrokkelde bestaan van de naoorlogse generatie. Vooral het joodse volksdeel heeft onnoemelijk geleden. Niemand van hen heeft die oorlog onbeschadigd overleefd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.