20.000 mijlen onder zee II

Westelijk Halfrond

Jules Verne

20.000 mijlen onder zee II

paperback/ gebrocheerd: € 16.00

ISBN: 978-94-91872-36-5, geïllustreerd, 188 blz., January 2014
Formaat: 22.5 (h) x 16.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 310 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Heruitgave van dit wereldberoemde boek

Jules Verne is vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde. Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag onder andere de langeafstandsreizen in luchtballonnen en de tochten van onderzeeboten onder het poolijs.
Zijn gave om deze voorspellingen te doen berustte echter niet alleen op fantasie. Hij was
zeer intelligent, was zeer goed op de hoogte van de technische ontwikkelingen van zijn tijd, deed degelijk onderzoek en paste wetenschappelijke logica toe.
Veel van Vernes romans kunnen worden beschouwd als populairwetenschappelijke aardrijkskunde of natuurkunde verpakt in een spannend avontuur en bevatten dus een educatief element.

Dit tweede deel van zijn twee boeken: 20.000 mijlen onder zee, ´het westelijk halfrond´, brengt de lezer opnieuw in een wereld die tegenwoordig te vergelijken zou zijn met documentaires als ´Planet Earth´, met dit verschil dat nu de fantasie gebruikt moet worden, wat overigens een stuk makkelijker geworden is door alle echte beelden die wij inmiddels hebben kunnen zien op tv.
De wens van deze uitgever is dat de jeugd zich weer eens bezig gaat houden met lezen en op die manier de hersens een impuls geeft die verloren dreigt te gaan door het gebruik van computerspelletjes.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

20.000 mijlen onder zee I

paperback/ gebrocheerd: € 16.00
Jules Verne is vooral bekend als de schrijver die de toekomst voorspelde. Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie ...

20.000 mijlen onder zee Oostelijk halfrond

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

Jules Verne (1828-1905) is de schepper van een enorm en zeer veelzijdig oeuvre en een van de meest gelezen auteurs aller tijden. Zijn ...

Meer boekennieuws op Facebook.