De zevende dimensie

De rol van religie in internationaal management

Frans Dokman

De zevende dimensie

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-91918-02-5, geïllustreerd, 222 blz., September 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 510 gram.

Uitgever: Uitgeverij Quist

De zevende dimensie

Dit boek gaat over de spanning tussen westerse en niet-westerse managementtheorieën en de rol die religie daarbij speelt. Dominante theorieën van internationaal management maken een scheiding tussen religie en management. Voor niet-westerse managementconcepten is de verbinding met religie juist vanzelfsprekend.

Op de internationale werkvloer werkt deze discrepantie door in de samenwerking tussen collega’s. Dit wordt zichtbaar in de casestudie van de introductie van Ubuntumanagement door Dr. Samuel Kobia bij de Wereldraad van Kerken. Na decennia van westers management komt deze internationale organisatie in contact met werken middels een Afrikaanse managementtheorie die religie en management verbindt, hetgeen uitmondt in machtsconflicten. Vanwege de invloed van diverse religieuze oriëntaties wordt een duidelijkere positie bepleit voor religie binnen internationaal management.

Frans Dokman heeft zijn carrière als internationaal manager geïntegreerd met religiewetenschap. Vanuit deze expertise adviseert hij (inter)nationale organisaties. Hij combineert dit werk met een functie als senior onderzoeker en directeur van het Centre for World Christianity and Interreligious Studies, Radboud Universiteit Nijmegen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.