Sssst, mama slaapt!

Ingrid SchaapMarloes Prins

Sssst, mama slaapt!

gebonden: € 14.95

ISBN: 978-90-6523-522-0, geïllustreerd, 32 blz., June 2014
Formaat: 20.0 (h) x 20.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 290 gram.

illustrator: Femke Wieringa

beschrijving

Ssst, Mama Slaapt is een prentenboek voor peuters en kleuters. Het boek vertelt het verhaal van een moeder met kanker. Omdat mama ziek is, moeten Puck, Pop en Tidsy af en toe stil zijn en dat is soms best moeilijk. Maar waarom moeten de kinderen stil zijn, en wat is kanker dan precies? Met dit prentenboek kunnen jonge kinderen op zoek gaan naar het antwoord.

Voorlezen
In het boek is mama de hoofdpersoon, maar de kinderen zijn net zo belangrijk. Want er verandert veel als één van je ouders ziek wordt en kanker krijgt. Het boek kan door iedereen aan jonge kinderen worden voorgelezen, van papa en grote zus of broer tot opa, oma, tante of de buurvrouw. Het boek kan ook een hulpmiddel zijn om het onderwerp op school of op de kinderopvang bespreekbaar te maken.

Extra aandacht voor de kinderen
De makers willen met behulp van dit prentenboek een leeftijdscategorie aanspreken die door velen nog als ‘te jong’ gezien wordt. Zij vinden dat kinderen zo vroeg mogelijk kan worden uitgelegd wat er gebeurt als een ouder kanker krijgt, en ziek wordt. Hoe sneller en hoe beter jonge kinderen geïnformeerd worden, hoe beter ze met deze ziekte om kunnen gaan. Uit onderzoek blijkt dat gevolgen voor jonge kinderen worden onderschat als één van de ouders in het gezin kanker krijgt. Kinderen worden in deze moeilijke periode vaak onzeker. Deze kinderen verdienen extra aandacht. Met behulp van dit prentenboek kan het onderwerp bespreekbaar gemaakt worden.

Dit boekje verschijnt in 2014, maar u kunt het nu alvast bestellen. Een deel van de opbrengst van dit boekje gaat naar de stichting Bedje op de Bank. Deze stichting wil graag meer informatie bieden aan jonge kinderen en hun ouders als zij geconfronteerd worden met kanker.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.