Van Lichte Zeden

Positieve verhalen en achtergronden uit de wereld van de betaalde liefde

Anne BakkerLydia van der Weide

Van Lichte Zeden

paperback/ gebrocheerd: € 14.90

ISBN: 978-90-6100-685-5, geïllustreerd, 160 blz., November 2013
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 11.1 (d) cm. Gewicht: 217 gram.

Positieve verhalen en achtergronden uit de wereld

Prostitutie roept, ondanks de legalisering in het jaar 2000, zelden positieve associaties op. Men denkt aan drugs, vrouwenhandel, loverboys en allerlei vormen van gedwongen uitbuiting. Maar er is een keerzijde. Naast de nare en verdrietige kant van prostitutie, is er ook een vrolijke en een vrijwillige kant. Vrouwen – en mannen - die bewust kiezen voor dit beroep omdat ze het spannend en leuk vinden, omdat het ze zelfstandigheid brengt en avontuur, macht en geld.
In dit boek komen deze vrouwen en een enkele man aan het woord. Wat beweegt hen? Wat maken zij zoal mee? Hoe gaat zo’n date? Genieten de vrouwen van de seks? Wat doen ze wel en wat pertinent niet? Welke mannen bezoeken hen?
Ook die mannen komen aan het woord, de zogenaamde hoerenlopers of ‘wandelaars’. Wie zijn zij en wat zoeken zij bij een prostituee? Prostitutie gaat vaak over meer dan alleen maar seks.
Dit boek geeft een kijkje in de wereld van de betaalde liefde, zoals we die niet vaak zien. De ervaringsverhalen zijn openhartig, eerlijk, verrassend en onverwacht. Ze laten een kant zien van de prostitutie, die gezien mag worden. Prostitutie wordt bedekt met taboe maar- of misschien juist daarom- enorm tot de verbeelding spreekt.
Daarom lichten wij een tipje van de sluier. Want deze lichte vrouwen van Nederland verdienen een plek in de schijnwerpers.

Anne Bakker (1972) studeerde Culturele Antropologie en is werkzaam als tekstschrijver en uitgever.
Lydia van der Weide (1969) studeerde Europese Studies aan de UvA en is freelance journalist.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.