De zielenplukker - groteletterboek

T. van Keeken

De zielenplukker - groteletterboek

paperback/ gebrocheerd: € 19.35

ISBN: 978-94-90902-73-5, geïllustreerd, 484 blz., November 2013 UITVERKOCHT!

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Alice is journaliste. Ze mag Jake, de winnaar van een talentenshow, interviewen, maar het interview loopt anders dan gedacht als Jake tijdens het interview overlijdt. Het wordt echter nog vreemder als de manager van Jake zich over Jake heen buigt, zijn borstkas openrijt en er een wit licht uithaalt. De manager van Jake blijkt niet zijn manager te zijn, maar Jacob. Hij plukt de zielen van overledenen en stopt deze in een potje, klaar voor hergebruik bij geboortes.
Alice heeft Jacob al eerder gezien, bij de begrafenis van haar moeder. Alice was toen nog een kind; sindsdien is iedereen waar ze van hield, gestorven. Ze is helemaal alleen op de wereld; haar enige vriend is haar kat Guusje. Als Jacob haar vraagt om met hem mee te gaan, doet ze dat dan ook. Jacob neemt haar mee naar zijn huis; een grot met miljoenen nissen en in iedere nis staat een potje met daarin een ziel in de gedaante van een lichtje.
Jacob vraagt haar of zij zijn baan wil hebben: de baan van zielenplukker. Na enige aarzeling aanvaardt Alice de baan. Ze leert hoe ze de zielen van mensen moet plukken, maar als ze de opdracht krijgt om de ziel van Tim, een achtjarig jongetje, te plukken, gaat er iets mis: Tim blijft leven. En dan blijkt dat er nóg een zielenplukker werkzaam is, maar deze zielenplukker is dit keer niet uit op een ziel, maar op een lichaam. En om zijn doel te bereiken, gaat hij over lijken, ongeacht of die dood of levend zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De zielenplukker

paperback/ gebrocheerd: UITVERKOCHT!
Alice is journaliste. Ze mag Jake, de winnaar van een talentenshow, interviewen, maar het interview loopt anders dan gedacht als Jake tijdens ...

Meer boekennieuws op Facebook.