Schrift in Japan

Steven Hagers

Schrift in Japan

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-819901-2-7, geïllustreerd, 104 blz., October 2013
Formaat: 20.9 (h) x 14.8 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 179 gram.

e-Boek (PDF): € 9.95

ISBN: 978-90-819901-1-0, geïllustreerd, 104 blz., October 2013

Uitgever: HaEs producties

beschrijving

Het Japanse schrift mag wel het moeilijkste ter wereld genoemd worden. Oorspronkelijk afkomstig uit China, hebben de Japanners er in de loop van eeuwen een heel eigen gezicht aan gegeven. Ondanks zijn complexiteit is het Japanse schrift nog dagelijks in gebruik, en pogingen om het te vereenvoudigen of zelfs geheel af te schaffen hebben tot niet meer dan enkele spellinghervormingen geleid.

Schrift in Japan vertelt de ontwikkeling van het Japanse schrift – van het ontstaan van inscripties in steen tot tekstverwerking op de computer. Er is uitgebreid aandacht voor de geschiedenis en ontwikkeling van de syllabische schriften, de kunst van het schrijven en de kalligrafie. Voor wie meer wil weten over techniek en toepassing van het Japanse schrift is dit boekje onmisbaar.

Steven Hagers heeft Japanse taal en cultuur gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Hij heeft zich gespecialiseerd in de Japanse taal- en dialectkunde, in het bijzonder van de taal van Okinawa. Tegenwoordig runt hij een eigen tekstbureau en hij is bezig met een promotieonderzoek naar de totstandkoming van de Japansche Spraakleer uit 1868 van de eerste hoogleraar Japans, J.J. Hoffmann.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.