Bezeten stappen door bezette stad

Sven Christhansson

Bezeten stappen door bezette stad

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 978-94-91872-07-5, geïllustreerd, 94 blz., October 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.1 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 240 gram.

Uitgever: Calbona Uitgeverij

beschrijving

SVEN CHRISTHANSSON (°1943) speelde reeds in 1962, nog tijdens zijn toneelopleiding aan het Conservatorium te Antwerpen, mee in de theaterbewerking van “BEZETTE STAD” o.l.v. Paul de Rideaux.
In het Spilteater, een experimenteel kamertheater in Schoten, regisseerde hij - met goedkeuring van het toenmalig Van Ostaijengenootschap – in 1976 zijn eigen bewerking van deze bijzondere dichtbundel.
Na opnieuw uitgebreid studie- en opzoekwerk werden eind vorige eeuw, naar een vernieuwde dramaturgie en onder zijn regie, meer dan tien voorstellingen gegeven door het NST (o.a. in het Fakkeltheater te Antwerpen).
Ook met leerlingen ASO heeft hij de voorbije jaren succesvol tal van opmerkelijke projecten rond dit anti-oorlogspamflet opgestart.
Thans, naar aanleiding van de herdenkingen rond W.O.-1, heeft hij zijn bevindingen en bedenkingen samengevat in deze “BEZETEN STAPPEN DOOR BEZETTE STAD”, een gedreven ontdekkingstocht doorheen dit conceptueel kunstwerk avant la lettre dat “alle literaturen ons mogen benijden” (Paul De Vree).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.