Het rijk van de Slangen

G. van de Ketterij

Het rijk van de Slangen

paperback/ gebrocheerd: € 18.65

ISBN: 978-94-90902-52-0, geïllustreerd, 206 blz., October 2013 UITVERKOCHT!

Het rijk van de Slangen

Het rijk van de Slangen - het vervolg op De strijd tegen Varoen

Het is vrede in het het Verenigd Rijk der Drie Stromen. Roderif leeft gelukkig met zijn vrouw Ragna en hun kinderen. Hun zoon Vilmar is schildknaap van koning Marento. Alles lijkt in orde, maar dan wordt de Orde der Leeuw bijeen geroepen door koning Marento. Hierin zitten de tien belangrijkste ridders van het land. Roderif is één van die ridders.
De Orde wordt bij elkaar geroepen omdat er onrust is in Varoendië, een van de provincies van het Verenigd Rijk der Drie Stromen. Er wordt gefluisterd over wat er in de bergen gaande is; grote legermachten, ridders met gesloten vizieren en onzichtbare boogschutters...
Vilmar, de zoon van Roderif, wordt op onderzoek uitgestuurd, en ontdekt dat er een nieuw rijk is ontstaan in de bergen: het rijk van de Slangen. Vilmar weet maar net te ontsnappen aan de vijand.
Koning Marento heeft al zijn dappere ridders nodig om het land te verdedigen. Het is de taak van Roderif en Vilmar om hem daarbij te helpen. Maar dan blijkt dat dat niet zonder gevaar is want de vijand weet veel meer dan ze denken...

In deel 1, XXXDe Strijd tegen Varoen, loopt de jonge ridder Roderif vanwege een ruzie met zijn vader weg om op zoek te gaan naar de familie van zijn moeder. Het blijkt dat haar vader, dus Roderifs grootvader, een gevluchte koning van Varoendië was. Na veel avonturen weerkeert de rust, en Roderif trouwt met Ragna.


Het taalgebruik sluit aan bij de doelgroep: het is geschreven in een vlotte stijl. Het verhaal is spannend, gevoelig en laat de lezer meeleven met de hoofdpersoon Roderif. Het bevat een plattegrond van de betreffende landen en een beschrijving van de ridders en belangrijke personen. Ieder hoofdstuk eindigt met een kleine, eenvoudige zwart-witte potloodtekening van een kasteel. Het boek begint en eindigt met dezelfde tekening als op het omslag. Een spannend verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.
Recensie NBD/Bilbion

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.