Mythe of markt

Duurzaamheid duur? Techniek als antwoord op zorgelijke vragen

Faridah Azimullah

Mythe of markt

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-817067-9-7, 144 blz., October 2013 UITVERKOCHT!

boekontwerper: Roger van der Klugt

redacteur: drs. Grethe van Geffen

beschrijving

Vraaggerichte zorg is geen MYTHE, het kan echt! Het toepassen van duurzaamheid en techniek hoeft de kosten niet te verhogen en maakt dat de zorgvrager zelf meewerkt met de zorgprofessionals. Een echte MARKT biedt rechtstreeks contact tussen aanbieder en consument. De zorgmarkt lijkt hierop qua dynamiek maar is anders dan de klassieke economische markt.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die gerichtere vragen wil stellen aan zorgprofessionals of zorgverzekeraars. Deze zeggen vaak namens de zorgvragers op te treden, maar lang niet alle zorgvragers ervaren dat hun behoeftes goed begrepen worden.

Faridah Azimullah pleit voor een grotere rol van de consument. Zorg gaat niet alleen over ziekte maar over betere gezondheid voor de gewone burger. De afhankelijkheid van professionals maakt plaats voor zelfsturing door zorgvragers en gebruikers. Innovatieve voorbeelden uit Nederland zelf en uit een reis om de wereld in acht landen inspireren tot het concreet realiseren van duurzame vraaggerichte zorg.

Trefwoorden: zorgvernieuwing, duurzame zorg, telehealth, gezondheidswetenschappen

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.