Meditaties voor kinderen en tieners

De weg naar concentratie, ontspanning en verbeelding

Femmy Brug

Meditaties voor kinderen en tieners

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 978-90-8840-091-9, geïllustreerd, 100 blz., December 2013
Gewicht: 220 gram.

trefwoorden: mediteren, mediteren voor kinderen, Femmy Brug

beschrijving

Er is een groeiende belangstelling voor mediteren met kinderen. Bij de talrijke boeken over mediteren voor volwassenen, blijft het aanbod voor kindermeditaties achter. Dit boek brengt daar verandering in.
'Meditaties voor kinderen en tieners' introduceert meditaties en visualisaties op een kindvriendelijke wijze. De meditaties behandelen thema’s als vrede, ontspanning, het oplossen van sombere gedachtes, zelfbewustzijn en tevredenheid met jezelf. De originele illustraties geven het boek een extra dimensie.

Het boek bestaat uit drie delen: Deel 1 bevat meditaties voor jongere kinderen tot ongeveer 10 jaar, deel 2 bevat meditaties voor tieners van 11 – 17 jaar. Het derde deel bestaat uit een aantal doe-meditaties, waaronder bijvoorbeeld een loopmeditatie. Deze zijn geschikt voor alle leeftijden.
Door middel van de meditaties leren kinderen zich te concentreren en ontspannen en wordt hun verbeelding aangesproken. De positieve affirmaties helpen hierbij.
Het boek kan gebruikt worden door ouders, leerkrachten, kindercoaches en kinderyogadocenten, kortom door iedereen die met kinderen werkt.

Femmy Brug is yogadocent, kinderyogadocent en opleider en trainer van yogadocenten. Na jarenlange ervaring in het welzijnswerk, specialiseerde ze zich in yoga voor kinderen. Ze is de oprichtster van Kidsyoga, een organisatie die zich inzet om yoga en meditatie toegankelijk te maken voor alle kinderen en tieners.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.