Bloedsuiker

Het zoete leven van een jonge arts in Spanje

Simone de Léon

Bloedsuiker

paperback/ gebrocheerd: € 14.90

ISBN: 978-90-6100-683-1, 172 blz., November 2013
Formaat: 13.5 (h) x 21.0 (b) cm. Gewicht: 250 gram.

Het zoete leven van een jonge arts in Spanje

Opeens stond ik daar in een zaaltje van de faculteit, in een nette zwarte jurk en op hoge hakken. Het moment dat al die maanden in de bibliotheek en de collegezaal eindelijk beloond werden. Op een heel gewone dinsdagmiddag zei ik: “Dat beloof ik.” En dan ben ik plotseling arts. Dokter. Medicus.
Wat wil je worden als je later groot bent? Dat later is nog nooit zo nu geweest.

Een paar weken na haar artsexamen besluit Sam een reis naar Spanje te boeken. Is het een vlucht? Is er een geheim? Maar Sam houdt zichzelf en haar vrienden voor dat ze een weekje vakantie neemt, voordat ze begint met werken. In Valencia maakt ze al gauw kennis met het goede Spaanse leven en blijkt ze dit ontspannen bestaan maar moeilijk gedag te kunnen zeggen. Als Sam de kans krijgt een café over te nemen van de Spaanse mama Martínez, besluit ze in Valencia te blijven en van haar tweede grote passie, taarten bakken, haar beroep te maken.

Maar wat is er dan met haar eerste passie, de geneeskunde, gebeurd, vragen haar vrienden en familie uit Nederland zich af. Had ze niet al die jaren geroepen dat ze koste wat kost kinderarts zou worden? Hoewel Sam het thuisfront blijft verzekeren dat ze van gedachte is veranderd en dat ze in Valencia echt gelukkig is, blijft er iets knagen.

Als een vriend op bezoek komt en een brief uit Nederland voor haar meeneemt, wordt duidelijk dat Sam niet zomaar is vertrokken. Ze heeft niemand verteld wat er is gebeurd in het ziekenhuis, een maand voor haar afstuderen. Sam besluit om terug te gaan naar Nederland, waar blijkt dat zwijgen en vergeten wel eens de beste oplossing kan zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.