De broze wolk

ervaringsverhalen over de niet zo roze wolk voor, tijdens of na de zwangerschap

Emy GeyskensAnneke Buckinx

De broze wolk

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6523-492-6, 190 blz., September 2013
Formaat: 20.7 (h) x 14.4 (b) cm. Gewicht: 266 gram.

trefwoorden: Zwangerschap, zwanger worden, zwanger zijn, opvoeden, roze wolk, postnatale depressie, PCOS, endometriose, ivf, icsi, miskraam

beschrijving

Het lijkt allemaal toch zo vanzelfsprekend, maar voor veel vrouwen is de befaamde roze wolk geen 'natuurlijkheid'. Soms lijkt het meer op een ondoordringbaar grijs wolkendek dat alle zon buitensluit... Misschien was bij jou de roze wolk verdwenen achter een plotse en hevige donderwolk? Of was er in eerste plaats over wolkjes al helemaal geen sprake? ‘De roze wolk’ blijft voor vele vrouwen een ongekend gevoel. Allerhande problemen kunnen rijzen al vanaf het prille begin.

Met dit boek willen we aandacht besteden aan obstakels die een zorgeloze zwangerschap en kraamtijd kunnen bedreigen. We willen deze onderwerpen bespreekbaar maken en uit de taboesfeer halen door uit het leven gegrepen getuigenissen van vrouwen en mannen. Het is immers zeer menselijk dat we niet allen perfect van lijf en leden zijn. Te vaak nog denken we dat we minderwaardig zijn ten opzichte van diegenen bij wie de natuur wél beter‘zijn best’ deed. In dit boek spreken wij zelf onze mening niet uit. We legden ons oor te luister bij mannen en vrouwen die hun verhaal graag met ons en met jou wilden delen. Hun verhalen vertellen zij vanuit hun eigen beleving. Deze getuigenissen worden ondersteund door de inbreng, tips en visie van dokters,verloskundigen, deskundigen uit het werkveld. Van mensen die er bijna dagelijks mee in contact komen.

Hopelijk kunnen de voor jou herkenbare verhalen een springplank zijn naar meer begrip - jij bent niet de vreemde eend in de bijt! - en een straaltje zonneschijn brengen in je leven.
Anneke en Emy

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.