In Arjans tuin

Arnold Janssen

In Arjans tuin

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8759-376-6, geïllustreerd, 177 blz., July 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 450 gram.

trefwoorden: In Arjans Tuin Arnold Janssen Paasavond

In Arjans Tuin

Een document van een stuk van mijn leven, van 5 jaar oud tot onze trouwdag. Eerst de fröbelschool bij de zusters op het Zand - Huissen, daaropvolgend de lagere school met alle vriendelijke en onvriendelijke juffen en meesters. Het jonge leven, van het kind zijn tot jonge knul. Geweldige jaren met vrienden en vriendinnen.
De oorlog ving aan op 10 mei 1940 met al zijn angsten, vliegtuigen, bommen en granaten. Het barstte echt los toen op 17 september 1944 bij Arnhem en Nijmegen de parachutisten gedropt werden en wij midden in het strijdgewoel terechtkwamen.
Huissen moest half oktober evacueren. Daar wij nogal achteraf woonden mochten wij thuis blijven, waar we dan ook een verschrikkelijke tijd tegemoet gingen, maar op 9 november werden we toch door de Duitsers over de Rijn gezet. Na heel wat gedoe kwamen we terecht in Oldenzaal.

Hier zijn we een half jaar geweest tot de bevrijding, waarna we terug zijn gegaan naar Paasavond, onze thuishaven. Wat we daar tegenkwamen was een en al vernieling.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.