Een vrouw zien

gebonden: € 14.90

ISBN: 978-90-6100-680-0, geïllustreerd, 96 blz., September 2013
Formaat: 17.5 (h) x 10.5 (b) cm. Gewicht: 200 gram.

vertaald door: Jantsje Post

Een zorgvuldig gecomponeerde coming-outtekst

St. Moritz, Kerstmis 1929: in de lift van het hotel ontmoet de jonge verteller een mysterieuze vrouw in witte jas. Hun ogen ontmoeten elkaar enkele seconden, ze wisselen geen enkel woord, maar toch: dit moment verandert alles, wekt hoop en onverzadigbaar verlangen. Tijdens de bedrijvigheid van de wintersport, van goed geklede skiërs, dansende meisjes en jaloerse vriendinnen slaat deze vrouw alle voorzichtigheid in de wind en besluit haar gevoel te volgen.

Een vrouw zien is een tekst vol verlangen en knetterende erotiek. Annemarie Schwarzenbach, de elegante in herenkleding geklede dochter van een miljonair schreef dit boek op de prille leeftijd van 21 jaar. Het is haar coming-out, waarmee ze de sociale oordelen en de morele beperkingen van haar tijd teniet wil doen.

Dit boek is eerder verschenen in het Duits, Frans en Spaans.

Annemarie Schwarzenbach (1908 – 1942) was een dochter uit een Zwitserse aristocratische familie. Zij was schrijfster, journaliste en fotografe en leidde een bohemien bestaan. Ze reed in snelle auto’s, hield van dansen en van vrouwen. Door haar androgyne uiterlijk had zij vele aanbidders. Haar leven lang verzette zij zich tegen het fascisme en haar Duitsgezinde familie. Annemarie Schwarzenbach werd slechts 34 jaar oud, maar heeft desondanks vele publicaties en artikelen op haar naam staan.

"Zij stierf in 1942 op 36-jarige leeftijd maar haar stem klinkt modern als nooit tevoren, dit boek is een hommage aan een woordeloze ontmoeting met gevolgen." - Schweizer Radio

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.