Uit de Memoires van den heer Von Schnabelewopski

Heinrich Heine

Uit de Memoires van den heer Von Schnabelewopski

gebonden: € 14.90

ISBN: 978-90-6100-677-0, geïllustreerd, 120 blz., October 2013
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) cm. Gewicht: 300 gram.

vertaald door: Alfred Kossmann; Fred van Amerongen

75 jaar Uitgeverij Ad. Donker!

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de uitgeverij presenteren wij in het najaar van 2013 een prachtig gebonden heruitgave van dit verhaal dat in 1938 in de oorspronkelijke taal als eerste boek van uitgeverij Ad.Donker het licht zag.

Het is een briljant en geestig verhaal over de studentikoze omzwervingen van de heer Von Schnabelewopski in Hamburg, Amsterdam en Leiden, vol rake maar onschadelijke spot. De held van het verhaal is even quasi-onverschillig als de hedendaagse student, hoewel misschien wat meer wereldwijs.
Dit vrolijke werkje is de enige binding tussen de grote dichterschrijver en Nederland, waarin de auteur zichzelf, zijn figuren en zijn lezers veelvuldig in de maling neemt.
Uit de memoires van den heer Von Schnabelewopski is een mooi bezit en een prachtig geschenk.

Heinrich Heine (Düsseldorf 1797 – Parijs 1856), dichter en schrijver van wereldfaam is met deze bladzijden springlevend. Dit verhaal is fris, origineel, amusant bovendien fascinerend door zijn observatie, kennis en verteltrant.

In de vertaling van Alfred Kossmann en Fred van Amerongen, met tekeningen van C. Icke en een inleiding van Jan van Heemst.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.