Grenzen van het leven

paperback/ gebrocheerd: € 16.50

ISBN: 978-90-77024-73-7, geïllustreerd, 240 blz., August 2013
Formaat: 22.0 (h) x 16.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 458 gram.

trefwoorden: Biologie, honoursstudenten, departement Biologie universiteit Utrecht, extreme organismen, leven op aarde, selectie, evolutie, DNA, ecosysteem

Grenzen van het leven

De grenzen van het leven; daar sta je niet elke dag bij stil. Als biologen kijken wij goed om ons heen en we hebben ontdekt dat het leven meer grenzen kent dan we aanvankelijk dachten. Sommige grenzen zijn minder zichtbaar dan anderen. Het is duidelijk dat iedereen geboren wordt en ook overlijdt; daarnaast zijn er nog genoeg organismen die elke dag op de rand van het bestaan vertoeven. Het grijze gebied tussen leven en niet-leven wordt bepaald door evolutionaire selectiedrukken en is voor de wetenschap nog een groot raadsel, ook waar het gaat om alledaagse dingen als sterfte. De wetenschap zoekt haar eigen grenzen op bij het creëren van synthetisch leven en de mensheid drijft de planeet misschien wel tot het uiterste in de huidige klimaatverandering.
Het afgelopen jaar hebben wij, vijftien tweedejaars biologiestudenten, al deze – en onze eigen – grenzen verkend. We hopen dat deze verkenningen je inspireren om op een andere manier naar de wereld om je heen te kijken!

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
De gezamenlijke auteurs
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.