De mannen die vooraan staan

De opvolger van de bestseller Rotterdam Hooligan

Yoeri Kievits

De mannen die vooraan staan

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-274-1, geïllustreerd, 300 blz., December 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

Vooraankondiging

In zijn nieuwe boek DE MANNEN DIE VOORAAN STAAN interviewt ervaren hooligan Yoeri Kievits op de van hem bekende open manier hooligans van clubs-met-reputatie, op Ere- en Eerste Divisie niveau. Over hun historie, de vijanden en rivalen, het groepsgevoel, de vele gewelddadige veldslagen, maar ook hun motivatie en de consequenties in het dagelijks leven. Ook zal hij opnieuw het hoe, wat en waarom proberen uit te leggen en ingaan op de vragen die na zijn eerste boek op hem afkwamen.

Met wederom een fascinerend, voor ‘gewone mensen’ onbegrijpelijk resultaat. Hoolies die vriendschappelijk naast elkaar op de bank zitten, een biertje drinken, honderduit vertellen en respect voor elkaar hebben. En bij het afscheid aangeven, zoveel respect te hebben dat ze elkaar ook nog eens als tegenstander in een gevecht hopen te treffen.

Zelden zal een schrijfdebuut zoveel stof hebben doen opwaaien als Rotterdam Hooligan van Yoeri Kievits. Zelf een van de frontmannen van de roemruchte Harde Kern van Feyenoord, gevreesd door heel Europa, gaf hij de lezer een ongekend inzicht in de wereld van de extreem gewelddadige hooligans.

Sommige vooroordelen werden keihard bevestigd, andere werden juist weer ontkracht. Maar boven alles: de hooligans kregen een gezicht, een ziel. Van het ene op het andere moment bleken ze niet alleen maar holbewoners, ontembare agressievelingen of hersenloze zombies. Maar ook mensen met een verhaal, soms zeer intelligent, altijd sociaal en in sommige opzichten echt gevoelig – maar hoe dan ook elkaar, hun club en hun stad altijd onvoorwaardelijk trouw. ‘Moderne samoerais’, noemde een gerenommeerd psychiater de manier waarop zij in het leven staan. Niet voor niets luidde de ondertitel van het veel besproken boek dan ook: Leven met en sterven voor Feyenoord.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De mannen die vooraan staan

paperback/ gebrocheerd: € 20.00
Yoeri Kievits, een van de bekendste topmannen van Feyenoords FIIIR, gaat in gesprek met andere hooligans.

Deze hoolies zitten ...

Meer boekennieuws op Facebook.