De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee

De geschiedenis van recreatieoord Hoek van Holland

Mario Bruijns

De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-6100-676-3, geïllustreerd, 151 blz., June 2013 UITVERKOCHT!

beschrijving

In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw verlieten de arbeiders in het zomerseizoen hun woningen in de smalle, troosteloze straatjes van Rotterdam om te kamperen in de natuur van Hoek van Holland. Hier was vrolijkheid voor iedereen. Want jong of oud, zij die het Hoekse kampeerleven meemaakten hadden één ding gemeen; er was iets van vrijheid en vreugde in hun leven geslopen.

De houten kampeerstad van Rotterdam aan zee vertelt het boeiende verhaal van het kampeerterrein in Hoek van Holland. In dit eerste deel (1921-1945) leest u over de veranderingen die het kamp onderging en hoe het zich vervolgens tot buiten de grens van Hoek van Holland uitbreidde. Over de tegenstand waarmee de kampeerders te maken kregen en hoe ze hun eigen kampeerstad in Rotterdam aan zee creëerden.

Auteur Mario Bruijns gebruikte talloze historische krantenartikelen, kampeergidsen, tijdschriften en raadpleegde verschillende archieven om het verhaal van het kampeerterrein tot leven te wekken. Ook interviewde hij ouderen die als kind op het recreatieoord verbleven. Hij verzamelde veel fraaie foto’s en ansichtkaarten die in het boek terugkomen. Samen geven zij een prachtig beeld van het kampeerleven in de eerste helft van de twintigste eeuw.


Over de auteur
De grootouders en ouders van auteur Mario Bruijns kwamen hier vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw. Zelf bracht de auteur er gedurende zijn jeugd ook iedere zomer door. In dit deel heeft hij het verleden van Recreatieoord Hoek van Holland beschreven. Dat heeft geleid tot een fraaie uitgave met vele sfeervolle foto’s vol kampeerromantiek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.