Blank verleden

Norie Pliester

Blank verleden

e-Boek (ePub): € 10.95

ISBN: 978-94-90217-41-9, geïllustreerd, 256 blz., May 2013 UITVERKOCHT!

Blank verleden

In de ruige binnenlanden van West-Afrika vinden jagers een zwaar toegetakelde blanke man. Meer dood dan levend nemen ze hem mee naar hun dorp. Daar weet niemand raad met deze 'buitenlander'. Wie is hij? Daar kan hij zelf geen antwoord op geven. Hij leidt aan ernstig geheugenverlies. Ook zijn geboorteland kan hij zich niet herinneren. En al helemaal niet hoe hij ooit hij in het bloedhete Afrikaanse bos terecht is gekomen...

De jagers nemen de blanke vreemde liefdevol op in hun gemeenschap. Hij vindt er een nieuw leven. Hij trouwt met een dorpsgenote en krijgt met haar een dochter: Bindu. Het meisje heeft geen geluk. Ze leidt aan epilepsie. De dorpsbewoners denken dat ze behekst is, verbannen haar uit het dorp en laten haar aan haar lot over.

Twee Nederlandse artsen vinden Bindu meer dood dan levend op de plek waar ooit haar vader is gevonden. De mannen proberen het tragische leven van het teruggetrokken meisje te ontrafelen. Heeft ze een blank verleden? Keer op keer komen ze bij haar vader uit. Waar kwam hij vandaan? En hoe belandde hij in de wouden van West-Afrika? En wat was zijn naam?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.