Het laatste rondje om de kerk

de wereld van de kermiskoers

Mark de Bruijn

Het laatste rondje om de kerk

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8975-265-9, geïllustreerd, 480 blz., December 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

beschrijving

"Het laatste rondje om de kerk" belicht de schimmige vormen van wielerromantiek: de primitieve doping, de zwendel in en rond de koers, de naamloze coureurs die nog vaker aan lager wal raakten dan hun beroemde collega’s. Van kievitseieren met wortelsap tot de levensgevaarlijke Pot Belge, een cocktail van heroïne en amfetamines.

Wie probeert het grote wielrennen te begrijpen, met al z'n mystiek en dopingaffaires, moet hier beginnen. Kermiskoersen zijn plattelandsnostalgie, meestal zonder gouden randje.

Dichterbij rock-'rock-'n-roll kan wielrennen niet komen. Niet eerder verscheen er een boek over deze fameuze kermiskoersen. Journalist Mark de Bruijn beschrijft de wereld achter de kermiskoers. Zijn boek staat vol onthullende, tragische en tragikomische verhalen over randzaken in het duistere circuit van de kleine profkoers.

Het laatste rondje om de kerk is een ode aan alle dromers die roem zochten, maar gedoemd waren om broodrenner te blijven. Met de langzame teloorgang van de kermiskoers verdwijnt niet alleen hun broodwinning, maar ook de meest romantische vorm van wielersport. ‘Een niet alledaags wielerboek over naamloze helden.’

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mark de Bruijn (1971) is publicist, televisieverslaggever (o.a. voor de NOS... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.