De Roer van bron tot monding

28 rondwandelingen tussen Hoge Venen, Eifel en Roermond

O op den Kamp

De Roer van bron tot monding

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 978-94-91561-13-9, geïllustreerd, 320 blz., April 2013
Formaat: 21.0 (h) x 12.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 420 gram.

Uitgever: Uitgeverij TIC

Wandelgids door België, Duitsland en Nederland

De Roer van bron tot monding beschrijft in 28 rondwandelingen het riviertje de Roer. Vanaf de oorsprong in de Hoge Venen kunt u het riviertje volgen op haar tocht door de Eifel langs venen, uitgestrekte loof- en naaldbossen, vakwerkdorpjes, stuwmeren en rotsen. Bij Kreuzau bereikt de Roer het laagland en stroomt door de verrassend groene stedelijke omgeving van Düren in de richting van Jülich. Ook hier zijn heel wat pareltjes te ontdekken. Onbekend is het lieflijke Roerdal tussen Kempen en Roermond, waar akkers, weilanden en populierenaanplanten het landschapsbeeld bepalen.
In totaal bevat het boek ruim 400 km wandelplezier. De wandelingen in dit boek zijn stuk voor stuk nieuw en verrassend. Tijdens het lopen maakt u kennis met de flora en fauna langs de route, maar kunt ook lezen over hoe de mensen het landschap hebben gevormd. De wandelingen hebben een gemiddelde lengte van 12-16 km, met enkele uitschieters boven de 20 km. Er zijn ook vele afkortingen.
Vanuit één startpunt zijn doorgaans twee wandelingen mogelijk, zodat het boek zich ook leent voor een weekendje weg. Ook is het met dit boek mogelijk om een 200 km lange lange afstandswandeling te maken en zo langs de hele Roer vanaf de Hoge Venen naar Roermond of andersom te lopen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.