Moord onder de zon

De moeder, de dochter, de zakenman: dodelijke intriges op Isla Margarita

Hendrik Jan Korterink

Moord onder de zon

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 978-90-8975-259-8, geïllustreerd, 240 blz., August 2013 UITVERKOCHT!

Uitgever: Just Publishers

Reconstructie verdwijningen op Isla Margarita in 2007

In het kielzog van de zonaanbidders op dit populaire toeristenparadijsje vestigden zich tal van gelukszoekers op het eiland, maar vrijwel allen gingen zij ten onder.

Zo verdwijnen op 20 augustus 2007 Wendy Videler (41) en haar dochter Joyce (14) Precies een jaar later worden hun lichamen gevonden. Ze zijn kort na hun verdwijning op gruwelijke wijze vermoord. Wendy raakte verstrikt in het web van keiharde criminelen. Haar bemiddeling voor de Nederlandse zakenman Johan Woudstra (62) die investeert in onroerend goed op het eiland, is haar vermoedelijk fataal geworden. Ook Woudstra wordt vermoord. In Moord onder de zon vertelt insider Ronald Keplinger alles over de achtergronden van deze lugubere moorden en hoe hij de Videlers vergeefs waarschuwde voor dreigend onheil.

De Videlers en Johan Woudstra zijn niet de enige slachtoffers. Kamal Broers verdwijnt spoorloos en trucker Ton van der Tang begint er aan een rit naar de hel. En in 2012 eindigt ook het eilandsprookje van de Vlaamse Karel Maes en Caroline Callaars met de dood: de vader van Caroline ronselde een huurmoordenaar om zijn eigen dochter en schoonzoon uit de weg te ruimen.

Hendrik Jan Korterink maakt een nauwkeurige reconstructie van wat er allemaal op Isla Margarita plaatsvond. "Moord onder de zon" schetst een angstwekkend beeld van de verloedering van het Bounty-eiland voor de kust van Venezuela.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hendrik Jan Korterink (1955) is freelance journalist voor onder meer Panorama... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.