STEVIA

Het natuuurlijke alternatief voor suiker en chemische zoetstoffen. Nu ook geaccepteerd in de Europese Unie

Barbara Simonssohn

paperback/ gebrocheerd: € 17.50
ISBN: 978-90-8840-083-4, geïllustreerd, 180 blz., May 2013 UITVERKOCHT!

trefwoorden: stevia, zoetstof, alternatief voor suiker

beschrijving

Stevia is een plantje met extreem zoete blaadjes dat o.a. in Zuid Amerika groeit. De indianen gebruikten het als zoetstof in de thee. Sinds 2011 is het toegestaan als voedingsmiddel in de Europese Unie. Daarbuiten was het al langer bekend en in gebruik als natuurlijk alternatief voor suiker en aspartaam.
Stevia heeft geen van de nadelige affecten van suiker (dikmaker!) en kan door iedereen onbeperkt en zonder schuldgevoelens gebruikt worden. Stevia is de enige zoetstof zonder calorieën, zonder bijwerkingen en bevat zelfs tal van mineralen en vitaminen die het immuunsysteem versterken.
Het is dus de ideale zoetstof voor iedereen, maar vooral voor mensen met diabetes, overgewicht, eczeem en neurodermitis.

Het boek bevat de volgende informatie:
- de herkomst en werking van stevia;
- het zelf kweken van stevia;
- verkrijgbaarheid van stevia;
- stevia als medicijn;
- koken met stevia, met tal van recepten.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: