LEVEN VOOR DE GEBOORTE

Het geheime draaiboek dat ons leven bepaalt

Arthur Janov

LEVEN VOOR DE GEBOORTE

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8840-082-7, geïllustreerd, 360 blz., June 2013
Gewicht: 490 gram.

trefwoorden: invloeden van buitenaf tijdens zwangerschap, psychotherapie, oerschreeuw, beschavingsziektes

beschrijving

‘Alles wat na de geboorte gebeurt, heeft minder invloed op ons leven dan alles wat vóór de geboorte gebeurt.’

Arthur Janov, auteur van ‘De Oerschreeuw’

Dit boek van de bekende psycholoog en auteur van ‘De Oerschreeuw’ biedt een revolutionaire nieuwe kijk op tot nu toe onderbelichte aspecten van de zwangerschap: met name hoe storingen tijdens de zwangerschap kunnen leiden tot angsten en fobieën, depressies en dwangneuroses.
De psychotherapie biedt mogelijkheden om die fundamenteel te genezen, o.a. middels herbeleving van het geboortetrauma (de ‘Primal Scream-therapie’) .

Tijdens de zwangerschap draagt de moeder het grootste deel van haar emotionele toestand en lichamelijke klachten over op het kind. De daardoor ontstane hormonale veranderingen bepalen de gezondheid van het kind voor de rest van zijn leven. In dit boek beschrijft Janov zijn jarenlange onderzoekingen op dit gebied en de mogelijkheden van de psychotherapie om die klachten te behandelen.
Het is onmogelijk om de onthullende resultaten van zijn onderzoeken te negeren, hoe schokkend die ook zijn; dat veel mentale ziektes, maar ook de zg. ‘beschavingsziektes’ zoals diabetes, astma, Alzheimer en zelfs kanker hun oorsprong hebben in de baarmoeder.
De ervaringen vóór de geboorte en vlak daarna bepalen voor een groot gedeelte zowel ons karakter als onze aanleg voor ziektes. Janov beschrijft ook hoe met deze wetenschap gezocht kan worden naar de oorzaken van ziektes en die fundamenteel aan te pakken, in plaats van symptomen te behandelen met medicijnen.
Dit boek is de aanzet tot een fundamenteel andere benadering van veelvoorkomende ziektes, en biedt een revolutionaire en provocerende kijk op zwangerschap en geboorte.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.