Tableau Naturel

Over de samenhang tussen God, de mens en het universum

Louis Claude de Saint-Martin

Tableau Naturel

paperback/ gebrocheerd: € 50.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-90-8954-517-6, 322 blz., March 2013
Formaat: 24.0 (h) x 16.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 668 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: schepping, mysteriën, kennis, gedachte, wil, daad, meditatie, Vrede

Essentieel werk binnen het Martinisme

Tableau Naturel is het tweede boek dat door Louis-Claude de Saint-Martin geschreven is. Het is in 1782 uitgegeven, zeven jaar na 'Over Dwalingen en over de Waarheid'.
Tableau Naturel is een fundamenteel werk voor al diegenen die trachten de mysteriën van de Schepping te begrijpen. Louis-Claude de Saint-Martin wijst er op dat de sleutel tot al deze mysteriën zich in de mens bevindt. Zichzelf kennen, dat is voor hem de essentiële voorwaarde om toegang te krijgen tot de Kennis.
Een van de buitengewoon interessante thema's die Tableau Naturel aansnijdt, is het thema van de oorsprong van het denken. Hij laat zien dat de impasse waarin de mens zich bevindt, het resultaat is van de verwarring die heerst in de gedachten van een wezen dat van zijn bron is afgesneden. Door te mediteren op de ternaire: gedachte, wil en daad, wekt hij de mens op om zich opnieuw te laven aan de warmte van de Goddelijke Liefde. Zodoende zou de mens zijn wortels terugvinden, zijn regeneratie zou op natuurlijke wijze tot stand kunnen komen en hij zou toegang krijgen tot de Kennis die leidt tot Diepe Vrede.
Tableau Naturel is een essentieel werk binnen het Martinisme. Het vormt een onmisbare aanvulling op het hoofdboek van deze traditie, Verhandeling over de reïntegratie van de wezens door Martinès de Pasqually.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.