Levend Erfgoed

Traditionele beroepen in het Groene Hart

Joke Kramer

Levend Erfgoed

gebonden: € 14.95

ISBN: 978-90-78019-35-0, 48 blz., March 2013 UITVERKOCHT!

fotografie: Daniëlle Verweij

beschrijving

In het Groene Hart van Nederland oefent een aantal mensen nog traditionele beroepen uit. Mandenmaken, palingroken, rietsnijden of rattenvangen is hun dagelijke werk. De Woerdense fotografe Daniëlle Verweij portretteerde 22 mensen die zo'n oud beroep uitoefenen. Elke foto heeft de eigen sfeer van het specifieke beroep en het karakter van de persoon. Sommige gefotografeerden maken een moderne indruk, ondanks dat hun beroep eeuwenoud is. In andere gevallen lijken de personages uit een 19e-eeuws schilderij te zijn gestapt.
In interviews, opgetekend door Joke Kramer, vertellen de geportretteerden persoonlijke verhalen over hun bijzondere beroep. Zij beschikken over groot vakmanschap of heel specifieke kennis. Dikwijls ervaren ze een sterke verbondenheid met de natuur. Het is de passie voor hun dagelijks werk die maakt dat deze beroepen nog steeds worden uitgeoefend. Niet zelden worden ze ook in de familie doorgegegven. Dit boek is een ode aan het Levend Erfgoed van het Groene Hart.

Van 29 maart 2013 tot 30 juni 2013 vindt in het Stadsmuseum Woerden op initiatief van Stichting Het Groene Hart een tentoonstelling plaats van monumentale foto's van traditionele beroepen. Het boek Levend erfgoed, traditionele beroepen in het Groene Hart is daarbij de catalogus.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.