Dichter bij de dagen

Antoinette Sisto

Dichter bij de dagen

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 978-90-8666-296-8, geïllustreerd, 46 blz., March 2013
Formaat: 20.0 (h) x 12.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 80 gram.

Uitgever: Boekenplan

'Dichter bij de dagen' Antoinette Sisto

Kun je loepzuivere foto’s van de dagen maken? Welk licht werpt een foto op de gebeurtenissen? 'Dichter bij de dagen' is een bundel waarin het naderend afscheid van de geliefde het centrale thema vormt. Als in een mozaïek laat de dichteres licht en donker, heden en verleden, nabijheid en verwijdering aan bod komen. Dagen, uren en fracties van minuten, die vastgelegd worden in een poging om de wegtikkende tijd stil te zetten.

Foto’s van herinneringen in zwart-wit beelden worden afgewisseld met rauwe beschrijvingen van een realiteit die zich steeds meer opdringt: een wakkere operatie, een ziekenhuisbezoek, gonzende geruchten van de buitenwereld over het verloop van een ziekte.

'Dichter bij de dagen' is geschreven in een heldere, sobere stijl. Het zoomt in op treffende details en minuscule momenten. Nu eens legt de dichteres een eenmalige lichtval vast, een roerloos landschap in de tijd, dan weer wordt de blik waarmee zij naar de ander kijkt, het voorwerp van een eeuwigdurende foto: even valt de tijd met een glimlach stil.

Meer teksten en voorbeelden:

Over de auteurAntoinette Sisto (1963-2017) woonde en werkte al lang in Amsterdam. Zij studeerde... lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.