Vermist!

ingenaaid: € 12.50

ISBN: 978-90-77822-56-2, geïllustreerd, 104 blz., February 2013
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 7.0 (d) cm. Gewicht: 175 gram.

illustrator: Walter Donker

boekontwerper: Alfred Birnie

trefwoorden: politie DNA vermissing angst boosheid water fotomateriaal Facebook verliefd broer verdwijning drugs? gezin Driss dood? Marit ...

Een realistisch verhaal over vermissing

'Acht jaar geleden kwam Hans' broer Daan (16) na een avond in de sportschool niet meer thuis. Sindsdien is er geen spoor van hem gevonden. Omdat politie en pers indertijd allerlei vreemde suggesties opwierpen, is de verdwijning dubbel verdrietig voor de familie van Hans, die ervan overtuigd is dat Daan geen slechte vrienden had en geen drugs of alcohol gebruikte. Daarom wordt er met zo weinig mogelijk mensen over Daan gepraat. Hans heeft op het vmbo twee goede vrienden en hij sluit vriendschap met Marit die nog maar kort op zijn school zit. En dan begint iemand opeens te praten over de internationale DNA-bank. Zou dat iets opleveren? Verhaal uit de 'Troef-reeks' voor jongeren met een taal- of leesachterstand. Ondanks de relatief korte zinnen zijn spanning, emoties en eigentijdse bezigheden (als sms'en, fotoshoppen, Facebook) in het boek evenwichtig gedoseerd. Een realistisch verhaal over een tragisch familiegeheim, met een goede psychologische benadering van de afronding ervan. Bevat paginagrote illustraties in zwart-wit met grijstinten. … Goed leesbaar voor de doelgroep vanaf ca. 12 jaar.' (NBD/Biblion)

Het is onduidelijk of Daan nog leeft.
Daan is de broer van Hans.
Hij is al lange tijd vermist.
De ouders van Hans zijn radeloos.
Hans wil en kan met niemand over de verdwijning van Daan praten.
Maar misschien toch wel met Marit?
Wat kan er gebeurd zijn?

Meer teksten en voorbeelden:

Anne-Rose HermerAnne-Rose Hermer is freelance schrijfster en verslaggeefster. Ze schreef al... lees de hele tekstTips van Driss'Daarna fiets je naar huis.
Niet tot bij de flat, maar echt naar boven brengen.
Dat... 
lees de hele tekstDNAZijn ouders en Paula staan al op hem te wachten als
Hans thuis komt.
‘Kom,... 
lees de hele tekst
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.